Spiderholster Pro upgrade
Kamerautrustning Inga kommentarer

Om du köpt ett Spiderholster under 2009 eller 2010 finns det viktig information från tillverkaren.

Det har tydligen visat sig att en viss del slitits ovanligt fort och man kan gissa att någon kamera kanske rasat i backen på grund av detta. Därför har tillverkaren nu byggt en förbättrad version av denna del.

Om du köpt ditt spiderholster under 2009 eller 2010 kan man under en begränsad tid köpa denna nya förbättrade del för USD$15. Först gick man ut med att det skulle kosta USD$35. Jag beställde och betalade då men kort därefter ändrade man sig efter påtryckningar från kunder och det blev en refund på USD$20 för min del.

Det är inte första delen som Spiderholster uppgraderat och förbättrat sin produkt. Förra året (om jag minns rätt) fick alla kunder ett helt nytt bälte helt gratis på posten eftersom man kommit på en förbättring som gjorde att man behövde vidta ett trippelkommando för att öppna bältet. Kanske hade någon råkat öppna sitt bälte av misstag och tappat sin utrustning? Vem vet?

Hur som helst, det är ett riktigt serviceinriktat företag som bryr sig om sina kunder tycker jag!

Läs deras meddelande här.

Vilket kamerahus?
Kamerautrustning 3 kommentarer

Funderar på om man eventuellt skulle skaffa sig ett nytt kamerahus i vår. Kan inte bestämma mig riktigt för hur jag ska göra. I nuläget använder jag den sedan länge pensionerade Canon 1D Mark IIN. Den är byggd som en stridsvagn och har snabb autofokus, egenskaper som jag tycker om hos en kamera. Ibland får jag ändå känslan av att det vore riktigt kul med något nytt! :)

Har småsneglat lite på Canon EOS 1D Mark IV som verkar trevlig, även om den har något år på nacken och är ganska dyr. Den känns iaf som en värdig ersättare till Mark IIN. Lite kul att man kan filma med de nya husen. Kanske passar fint nu när vi har Conrad här hemma!

Har inte riktigt koll på om Canon tänker släppa en massa nya kamerahus inom kort, något som kanske kan påverka både pris och tillgänglighet på Mark IV:an.

Någon med bättre koll som vet?

Handbroms
Behind the scenes, Blandat, Kamerautrustning, Modellbilder, conrad 3 kommentarer

Nä nu blir det nog inget mer på ett tag. Cya folks!

kamerarem för tjejer
Kamerautrustning Inga kommentarer

Fick mail häromdagen om att BlackRapid’s kamerarem nu finns tillgänglig för tjejer (jag trodde att den redan fanns ute på marknaden men jag har inte följt det så noga). Den heter RS-W1 och är speciellt framtagen för kvinnliga former.

Läs mer om RS-W1 på BlackRapid’s hemsida här.

Huruvida den senaste varianten är bra för tjejer kan jag inte uttala mig om men jag använder sedan länge deras allra första modell utan fickor och den är verkligen den bästa kamerarem jag någonsin haft.

Det går supersnabbt att få fram kameran! Eftersom jag köpte en så tidig modell har de genom åren skickat mig två nya förbättrade varianter på kopplingen man skruvar på kameran, helt utan kostnad dessutom.

Great stuff! :)

Yesss
Blandat, Kamerautrustning Inga kommentarer

Den nya datorn som jag beställt från Mr.PC kom på måndagen, precis som utlovat. Jag måste säga att de var väldigt service-minded och det var inga problem alls! Jag är jätteglad att jag hittade dem på nätet! :)

Jisses vilken skillnad det var att dra igång den nya maskinen! Den kör åttor runt den gamla knackiga rackaren. Mums! Det här blir kanon!

nytt försök
Blandat, Kamerautrustning Inga kommentarer

Skam den som ger sig!

Har åter igen beställt en ny dator (denna gång från Mr.PC) och försökt skräddarsy lite mer. Vet ännu inte hur snabba och bra Mr.PC är osv men deras telefonförsäljare var iaf extremt trevliga, tillmötesgående och dessutom kunniga (till skillnad från både webhallens och Elgigantens försäljare).

I stora drag har jag beställt följande:

Processor: Intel Core i7-920 2.66 GHz LGA1336 BOX
Moderkort: Intel X58 Chipset LGA1336
Minne: 12GB DDR3 1333MHZ
Grafik: ATi Radeon HD5850 1GB GDDR5, PCIe
Hårddisk: 1TB
Optisk enhet: 22x Dual Layer DVD+/-RW
Chassi: MAXCUBE Vortex 3620 MidiTower, black
Nätdel: FH-Power 600Watt, 120mm fan, Silent PSU
Ljudkort: Integrerat, Realtek HD audio 7.1
Nätverkskort: Integrerat, 10/100/1000Mbit
Intern kortläsare
Microsoft Windows 7 Home Premium, 64bit

Jag vill att datorn ska vara snabb när man hanterar stora bildfiler, förhandstittar på råbilder osv. Hoppas att detta ska bli schysst och att det kan fungera till redigeringsarbeten ett bra tag framöver.

Återkommer igen om detta när maskinen kommit. :)

datorn returnerad
Blandat, Kamerautrustning 3 kommentarer

Sådär ja! Då var datorn returnerad till virrpannorna på Webhallen som först ljög om produkten och sedan var stöddiga i telefon när detta påtalades. Jag har faktiskt hellre kvar min gamla knackiga dator ett tag till än gynnar Webhallen. Då står det 1-1 istället. :)

ny dator
Blandat, Kamerautrustning 3 kommentarer

Min gamla dator börjar faktiskt bli rätt seg och hackig så idag köpte jag en ny som heter Packard Bell iPower I9511NCD.  Tänkte att den kanske skulle vara en bra dator för bildbehandling och redigering. :)

Först såg jag den på Elgiganten eftersom de hade en annons i SvD men de hade visst gjort en stor felbeställning från leverantören  så deras exemplar saknade optisk läsare/skrivare och det var väntetid på flera veckor för att få läsaren/brännaren i efterhand. Att gå hemma och vänta på delar gick ju bort, så jag letade vidare.

Kollade med webhallen istället. Både försäljaren i telefon och försäljaren i affären bedyrade att datorn absolut självklart hade en optisk enhet, något som också framgår på deras hemsida. Misstänksam som jag är mot sliriga försäljare frågade jag tom ett par extra gånger för att vara säker. ”DVD brännare är ju lixom standard idag” skrockade de skadeglatt till mig, som att jag köpte dator för första gången. Fasiken jag spelade ju Exploding Fist och Bruce Lee på min gamla Commodore 64 när dessa små försäljare jollrade i vaggan, om ens det.

Sagt och gjort, jag slog till och plockade hem härligheten och packade upp den. Det var bara det att det fanns ingen optisk enhet. Självklart fanns det inte heller tillstymmelsen till några CD skivor med det förinstallerade operativsystemet. Fasiken, 1-0 till webhallen:(

spiderholster
Kamerautrustning 2 kommentarer

Så kom den äntligen idag med Fedex:

Spiderholster

Första intrycket: Kvalitét. Välgjort. Snyggt. Gedigen borstad metall. Någon har tänkt till här. Nämnde jag gedigen metall?

Kanske inget för snålisar.

Ganska snyggt och minimalistiskt paketerad dessutom. Lite som när man köpte sin första Ipod en gång.

Funkade mycket fint när jag provade den. Man behöver inte använda det medföljande bältet utan man kan använda vilket bälte som helst egentligen. Kanske inte något man har på långa promenader men den kommer nog bli kanon under modellplåtningar när man behöver händerna fria för att justera blixtar osv.

Klart nöjd än så länge. Återkommer kanske igen efter att jag provat den på riktigt under en plåtning.

spiderholster
Kamerautrustning 1 kommentar

Igår kväll blev det möjligt att köpa Spiderholster, som verkar vara en ganska intressant bälteshållare för kameran. Jag passade på att beställa en uppsättning direkt. Tänkte att det nog kan vara smidigt för vissa tillfällen och nya leksaker är ju alltid kul! Jag gjorde min beställning strax efter att de öppnat webbshopen och transaktionen gick inte igenom förrän efter ett flertal försök.

Idag ringde banken och undrade om det var jag som köpt något från internet för över 11,000 kr, hehe. Banken var orolig att kortet scimmats och att det varit någon buse i farten.  Tydligen hade varje betalningsförsök registrerats trots allt på något vis (men det stod något i stil med ”failure, please try again”) men det där löser sig nog.

Får iaf ge cred till VD:n för bolaget som mailade massvis och försökte hjälpa till när allt gick fel. När jag fått grejorna om ett tag återkommer jag nog med en liten recension.

Btw, for the record, immaterialrättsjurist som jag är, har jag införskaffat ett skriftligt OK från upphovsmannen att använda bilderna ovan. Något fler borde prova. Trust me, jag vet hur dyrt det kan bli när någon snor en bild! :)

En Bra kamerarem
Kamerautrustning 3 kommentarer

För några år sedan köpte jag en riktigt riktigt bra kamerarem, iaf tycker jag att den är superbra. Den kommer från BlackRapid. Kameran hänger över axeln nere vid höften men man kan dra upp den framför ansiktet på ett ögonblick. När tillverkaren gjorde en förbättrad version av låsningsmekanismen skickade de ut en ny sådan utan kostnad och utan att man bett om det. Väldigt bra! Nu såg jag att de uppgraderat även hållaren som skruvas in i kamerans stativfäste så jag passade på att beställa en sådan. :)

Jag är lite spänd på en annan kamerahållare som verkar komma nu i höst från Spiderholster. Man hänger kameran i bältet. Ingen verkar veta exakt när den kommer eller hur mycket den ska kosta. Jag tror att den kan vara ganska intressant att ha, kanske när man plåtar med blixtar ute på location och måste pilla med dessa. Istället för att lägga ner kameran på marken kan det nog vara bra att istället haka fast den i bältet. Vi får se om och när den kommer och vad prislappen isf kan tänkas bli.

Jag har iof en annan ganska skön rem som fjädrar bra från OP/Tech men sedan jag skaffade BlackRapid remmen använder jag mest den eftersom det är så lätt att få fram kameran snabbt. Har ni några andra bra tips på liknande produkter som ni gillar eller vill ha?

DIY blixtlåda
Kamerautrustning 6 kommentarer

Nuförtiden har säkert batteriblixtarna blivit fjäderlätta och behöver säkert inte några speciella transportlådor eller väskor. Så är dock icke fallet för mina utomhusblixtar, Elinchrom Style RX speed AS, som väger hur mycket som helst. Det medföljer visserligen en ganska trevlig plastväska men när jag hittade en gammal sliten begagnad flightcase i vintras på blocket (avsedd för förstärkare) för en tusing fick jag en idé.

Blixtlådan skulle husera inte bara det blytunga batteripacket och dess två blixthuvuden utan även ringblixten. Sagt och gjort, jag köpte långa aluminium-lister, träskivor, popnitar och lite sprayfärg mm och satte igång i vardagsrummet. Eftersom det handlar om ganska stötkänslig utrustning beställde jag en del specialutskuren skyddande skumplast som var, för att uttrycka det milt, svindyr.

Jag använde övervåld för att avlägsna en del aluminiumkanter, byggde upp inte bara en mellanvägg utan även en separat innerlåda och popnitade som aldrig förr. Vill man bara ta ut blixhuvudena lyfter man ut innerlådan. Under den ligger ringblixten. Tycker faktiskt att lådan fungerar perfekt. Den har även ett par dolda utrymmen för synkkablar och sändare som inte riktigt syns på bilderna. Man bör dock framföra lådan med hjälp av en liten pirra eftersom batteriet gör hela ekipaget tämligen tungt. Nedan följer ett par bilder som visar hur lådan blev.

Någon av er kanske har gjort något liknande till era blixtar? I så fall, skicka gärna en länk eller beskriv kort hur ni gjorde. Det är ju nästan lika kul som att plåta! :)

Entré på söder
Blandat, Kamerautrustning Inga kommentarer

Avbokade måndagens beställning av den lilla ”väskan” DMW-CLX3 till pocketkameran Panasonic LX3 hos Japanphoto och införskaffade istället en sådan på Fotokungen. På kvällen passade Hanna, Stina, John & jag på att äta en riktigt god middag på Entré.

Testade att plåta raw med Lx3. Blev något förvånad när jag kom hem och kunde konstatera att det var lite blandat raw och jpg. Lite random så där bara.  En del bilder var raw men inte andra. Mycket märkligt. Borde nog öppna bruksanvisningen… eller så är det kameran som är bestämd av sig och gör som den vill. Kanske någon som vet vad jag gjort för fel?

Några bilder från Panasonic DMC-LX3
Kamerautrustning 3 kommentarer

Jag och John (a.k.a Kungen af Krillan) passade på att rasta lilla motorbåten  i Stockholms vackra vatten.  Plockade med mig lilla nya partykameran Panasonic DMC-LX3 för att se hur den skulle reagera.

Den fick vara med om att slussa och sedan fick den njuta av en puttrande tur genom soliga Djurgårdsbrunnskanalen. Tänkte passa på att visa några bilder så som de blir direkt från kameran. Förutom att jag förminskat bilderna (såklart) har jag inte justerat något.

Tycker att färgerna i bilderna känns jättefina och naturliga. Testade bara att plåta i jpg format. Ska prova raw formatet en annan dag och se om det blir någon skillnad.

DMW-CLX3
Blandat, Kamerautrustning 3 kommentarer

På lunchen idag spanade jag in en liten cool brun väska som egentligen är avsedd för Leica D-LUX 4  men som även passar utmärkt till Panasonic DMC-LX3 som jag fick av Hanna. Faktiskt hur snygg som helst men jag tyckte att den blev lite väl stor så det får bli originalutstyrseln DMW-CLX3 istället trots allt eftersom jag tror att det då blir lättare att få in både kamera och väska i en vanlig ficka. La därför in en beställning på Sveavägen 39. Beställde dessutom lite SDHC minneskort från opensolution.se.

Som tämligen nybliven stolt morbror måste jag passa på att visa senaste bebis-modet också!

Trevlig kväll! :)