Mosebacke
Blandat Inga kommentarer

En pita Gyros på Medis med efterföljande AW på Mosebacke kan aldrig vara fel  när det är över 25 grader på kvällen i stan. Planeringen inför helgens modellplåtningar fortskrider och som det ser ut nu kan det blir riktigt kul och spännande. Projektet involverar flera modeller och flera fotografer. :)

söndag
Blandat Inga kommentarer

Den otroliga värmeböljan fortsätter i Stockholm. Hanna, Stina, Bea, John, Jonas & jag åkte båt, solade & badade.

Det ser faktiskt ut som om det blir flera modellplåtningar nästa söndag vilket verkligen ska bli hur kul som helst.

Trevlig kväll! :)

en riktigt skön dag i solen
Blandat Inga kommentarer

Wakeboard var ingen lek minsann. Kallsuparna blev många för mig och Fredrik. Mange showade med sina hopp och trix som vi andra bara kunde drömma om. Kul var det iaf! Efter att vi torkat la TP, Fredrik och jag till vid slussen för att inmundiga en efterlängtad lunch á la Donken. Sedan kaffe och vila vid boj i Karlbergskanalen i den fortfarande stekande kvällssolen. Fredrik och jag avslutade superdagen på Cafét.

wakeboard tajm
Blandat 1 kommentar

Gårdagen avslutades med en skön båttur som inkluderade både bad & pizza och eftersom vädret är så underbart är det lika bra att passa på igen! Magnus ska få uppvisa sina skills med sin nya wakeboard. :)

Hanna är & plåtar. Det är ju så kul. Jag måste också få till någon plåtning snart känner jag. Ha en bra dag!

Entré på söder
Blandat, Kamerautrustning Inga kommentarer

Avbokade måndagens beställning av den lilla ”väskan” DMW-CLX3 till pocketkameran Panasonic LX3 hos Japanphoto och införskaffade istället en sådan på Fotokungen. På kvällen passade Hanna, Stina, John & jag på att äta en riktigt god middag på Entré.

Testade att plåta raw med Lx3. Blev något förvånad när jag kom hem och kunde konstatera att det var lite blandat raw och jpg. Lite random så där bara.  En del bilder var raw men inte andra. Mycket märkligt. Borde nog öppna bruksanvisningen… eller så är det kameran som är bestämd av sig och gör som den vill. Kanske någon som vet vad jag gjort för fel?

Några bilder från Panasonic DMC-LX3
Kamerautrustning 3 kommentarer

Jag och John (a.k.a Kungen af Krillan) passade på att rasta lilla motorbåten  i Stockholms vackra vatten.  Plockade med mig lilla nya partykameran Panasonic DMC-LX3 för att se hur den skulle reagera.

Den fick vara med om att slussa och sedan fick den njuta av en puttrande tur genom soliga Djurgårdsbrunnskanalen. Tänkte passa på att visa några bilder så som de blir direkt från kameran. Förutom att jag förminskat bilderna (såklart) har jag inte justerat något.

Tycker att färgerna i bilderna känns jättefina och naturliga. Testade bara att plåta i jpg format. Ska prova raw formatet en annan dag och se om det blir någon skillnad.

DMW-CLX3
Blandat, Kamerautrustning 3 kommentarer

På lunchen idag spanade jag in en liten cool brun väska som egentligen är avsedd för Leica D-LUX 4  men som även passar utmärkt till Panasonic DMC-LX3 som jag fick av Hanna. Faktiskt hur snygg som helst men jag tyckte att den blev lite väl stor så det får bli originalutstyrseln DMW-CLX3 istället trots allt eftersom jag tror att det då blir lättare att få in både kamera och väska i en vanlig ficka. La därför in en beställning på Sveavägen 39. Beställde dessutom lite SDHC minneskort från opensolution.se.

Som tämligen nybliven stolt morbror måste jag passa på att visa senaste bebis-modet också!

Trevlig kväll! :)

hanna
Blandat, Kamerautrustning 4 kommentarer

Har börjat testat den nya lilla trevliga kameran som jag fick av Hanna häromdagen. Verkar bli riktigt fina mustiga färger och vidvinkeln känns mycket bra. Tänker införskaffa en liten ”väska” med retro-stuk till den inom kort. Efter lite sökningar har jag kommit fram till att det verkar finnas två olika varianter av sådana ”väskor” som skulle passa. Kanske skulle man slå till på något så retro som en brun(!) väska. Har dock inte bestämt mig.

Så här såg Hanna ut när hon förevigade omgivningen häromdagen nere på stranden i Skåne. :)

Ny kamera
Blandat, Kamerautrustning 2 kommentarer

Av världens bästa Hanna har jag idag fått en sprillans ny liten kamera och inte vilken kamera som helst minsann utan en Panasonic DMC-LX3! Det kommer verkligen bli kanonroligt! Den ligger och laddar upp sig nu.

Ha en bra dag!!!

Plåtningen med Martina
Behind the scenes 4 kommentarer

Har inte hunnit plåta särskilt mycket det senaste året tyvärr och det måste förändras känner jag. I början på maj plåtade Hanna en tjej som heter Martina och när de var klara passade jag på att ta ett par snabba bilder på Martina innan solen gick ned. Jag hade precis berättat hur bra jag tyckte att min trådlösa sändare Skyport var när den tokvägrade att lösa ut blixtarna. Inte en enda blixt ville den trigga igång. Skyporten hade tydligen gått sönder på något mystiskt vis (efter att jag använt den ca 4-6 gånger) och numera befinner den sig, via Aifo, på okänd ort, antingen för att bytas ut eller eventuellt lagas. Har ingen aning vad den hittar på men ute på vift är den.

Jag fick plocka fram den gamla hederliga synkkabeln istället. Fungerar alltid men man blir dock inte lika fri att stå var man vill när man har en kabel som slingrar sig runt benen. Bifogar en ”behind the scenes” bild som Hanna tog när jag balanserade över en vattenpöl. Slänger också med bilden som jag tog just då.

Ha en trevlig kväll! :)

Snart vänder det
Blandat 2 kommentarer

Hm. Eftersom det enligt kalendern vänder (!) redan på fredag och återgår mot mörkare årstider börjar jag bli lite lätt bekymrad över sommaren som den sett ut i juni. Nu måste den bara ta sig i kragen och leverera lite skönt ljus och mer värme så att man kan passa på att dra en sväng i båten eller kanske passa på att plåta en modell utomhus. Slutet på maj hade faktiskt, tro det eller ej, ett par riktigt fina dagar som spenderades i båten. :)

 

Håll tummarna för bättre båt- och fotoväder nu!

nobelrummet
Blandat Inga kommentarer

Häromdagen tog jag en bild på ”Nobelrummet” på mitt jobb. Alfred Nobel var en klient till firman på 1800 talet när han uppfann Extra Dynamit och i ett av konferensrummen har man placerat en massa gamla prylar som tillhörde gubben Nobel (ja han med fredspriset) en gång i tiden. Dammade av mitt gamla fasta Sigma 14mm 2.8 objektiv för att försöka fånga så mycket av rummet som det bara gick. Har hört att Sigma slutade tillverka det objektivet för ett par år sedan (strax efter att jag köpte det tror jag).  Ha en bra kväll!

Nya hemsidan
Blandat 9 kommentarer

Ja då har jag precis med gråten i halsen raderat den gamla versionen av hemsidan. Det var över tusen bilder som jag nu raderat i med ett knapptryck, hehe. Tanken med den nya hemsidan är att det ska vara färre men större bilder och inte så mycket mer. I takt med att skärmarna blir större och upplösningarna högre kändes det som om man behövde förstoringsglas för att kika på bilderna.

Ha en bra kväll! :)

Johan

Välkommen till fotografier.se
Behind the scenes 3 kommentarer

Hej!
Nu när jag skriver mitt första inlägg här är nya versionen (3.0) av hemsidan inte klar ännu. Det kvarstår en hel del kodning, fixande och fixande. Måste dock prova att skriva något här. Har suttit och stirrat mig blind på alla CSS koder för att försöka att få utseendet på wordpress att bli ungefär som jag tänkte. Hoppas att sajten kommer att fungera! Det kan nog finnas en del barnsjukdomar nu i början och om något verkar helt galet får ni gärna påpeka det så att jag kan försöka åtgärda det.

Lägger upp en behind the scenes-bild som jag tog när Hanna plåtade vinnaren av MTV’s tävling ”Goddess of Glamour”.

Behind the scenes vid Hannas MTV plåtning

Ha det så bra så länge! :)