Fire Island 09
Blandat 6 kommentarer

Nyss tillbaka efter det årliga äventyret på den svårbemästrade & avlägsna ön Fire Island ute i Skärgården. Som alltid var det Henning, Force & jag som belägrade ön.

Hade med mig den lilla kameran, Panasonic DMC-LX3, för att dokumentera. Tält, bad, fiske, musik, grillat kött, fästingar, affärsplaner, potatisgratäng, iskall öl, avslöjanden, berömd rökig fågel samt obligatorisk gigantisk lägereld.

Nytt för i år var att Force drog igång Firestarter-showen iklädd den ”riktiga” Firestarter-tröjan (se bilden ovan), precis som i den gamla videon. För övrigt kan nämnas att herrarna eldade med sådan intensivitet att den lånade yxan, till allas stora förvåning, brann upp. Sen var helgen slut.

Hoppas att ni också haft en skön helg! :)

Mr. Suave
Blandat 7 kommentarer

From Latin suāvis (“‘sweet’”).

Adjective
suave (comparative suaver, superlative suavest)

Charming, confident and elegant. :)

BTS med lisaplace
Behind the scenes Inga kommentarer

Ikväll fick jag en utsökt middag tillsammans med Hanna & Vanessa. Orkar inte sitta vid datorn och leta bilder ikväll så det får bli en liten behind the scenes från i somras när jag plåtade busen Lisaplace. Sminket & håret fixade Hanna. Två av de ”riktiga” bilderna från just detta tillfället kan beskådas här och här. :) Cheers!

En Bra kamerarem
Kamerautrustning 3 kommentarer

För några år sedan köpte jag en riktigt riktigt bra kamerarem, iaf tycker jag att den är superbra. Den kommer från BlackRapid. Kameran hänger över axeln nere vid höften men man kan dra upp den framför ansiktet på ett ögonblick. När tillverkaren gjorde en förbättrad version av låsningsmekanismen skickade de ut en ny sådan utan kostnad och utan att man bett om det. Väldigt bra! Nu såg jag att de uppgraderat även hållaren som skruvas in i kamerans stativfäste så jag passade på att beställa en sådan. :)

Jag är lite spänd på en annan kamerahållare som verkar komma nu i höst från Spiderholster. Man hänger kameran i bältet. Ingen verkar veta exakt när den kommer eller hur mycket den ska kosta. Jag tror att den kan vara ganska intressant att ha, kanske när man plåtar med blixtar ute på location och måste pilla med dessa. Istället för att lägga ner kameran på marken kan det nog vara bra att istället haka fast den i bältet. Vi får se om och när den kommer och vad prislappen isf kan tänkas bli.

Jag har iof en annan ganska skön rem som fjädrar bra från OP/Tech men sedan jag skaffade BlackRapid remmen använder jag mest den eftersom det är så lätt att få fram kameran snabbt. Har ni några andra bra tips på liknande produkter som ni gillar eller vill ha?

Matilda No.2
Modellbilder 3 kommentarer

Här kommer ytterligare en bild till på söta Matilda Andersson, tagen vid banvallen mellan Ljungen & Skanör/Falsterbo. Nere i Skåne alltså… för den som undrar. ;) Makeup av Linda Jönsson som är en supersnabb & mycket duktig MUA. Några behind the scenes från dagen finns här. Ha det gott!

B/W
Modellbilder 4 kommentarer

Modell: Henrietta Bergman
Makeup: Fabiana Coelho Corte
Hoppas att det kan funka med en liten svartvit bild en kväll som denna.  :)

Mr. Button
Blandat 1 kommentar

Efter dagens paperpushing blev det en kort AW med honorable Sir Henning på Grappa vid St Eriksplan innan han &  DJ Alter avvek till Finland i vanlig ordning. Sedan kom Ellen & Julia över till Hanna & mig för att kika på The Curious Case of Benjamin Button på stora duken med projektorn. Det var en ganska annorlunda & skön film tycker jag.

the ring
Blandat 4 kommentarer

Så här på den darriga svenska sensommaren måste man passa på när soliga tillfällen dyker upp. Jag & Henning drog därför ut med motorbåten efter jobbet och körde ring i flera timmar. Eftersom vi bara var två pers i båten gavs inga tillfällen till action-plåtning tyvärr… men jag lovar att det blev några riktigt galna skutt på vågorna! Tempen i vattnet var ynka 20 grader och vinden var ganska busig så det fick bli nyinskaffad våtdräkt med spiderman-light känsla.  :)

leonie rocks II
Modellbilder 6 kommentarer

Leonie Alber iförd den något rockigare outfiten. Makeup by Karin Johansson. Taget samma dag som pink summer.

back @ work
Blandat Inga kommentarer

Efter första dagen vid skrivbordet på jobbet känner man sig lite lätt mör. Soon time to hit the sack! Zzzz… Slänger in två passande snabba snapshots tagna för några dagar sedan i Spanien. Silhuetten på den andra bilden är Afrikas kust som skymtar om någon skulle undra. Den kraftiga vinjetteringen beror på att jag använde en 2x extender till min 70-200 glugg. G’night folks! :)

vacation 09 finito
Blandat 5 kommentarer

Efter en välbehövlig liten vända till solkusten för att ladda det lilla batteriet med solsken, bad & kall tinto verano landade jag & Hanna på ett regnigt Arlanda strax efter midnatt. Nu sitter jag på X2000 på väg mot Småland för att hjälpa morfar att flytta. Det skall bäras, borras & fixas. Sen är vacation 09 finito och man ska återgå till pappershögarna på kontoret igen, på gott & ont.

Jag har en hel del trevliga bilder från sommarens modellplåtningar som skall väljas ut och fixas till inom kort så håll utkik här för snart kommer de.

Hur har er sommar varit? Plåtat något? Köpt nya fotoprylar? Slappat? Rest? Ha det gott! :)

Lisaplace & prästkragen
Modellbilder 10 kommentarer

Att vattna blommor är knappast något man behövt ägna särskilt mycket tid åt sommaren 09. Hur som helst, här är en bild på Lisaplace och den evigt tacksamma lilla prästkragen.
Ha en trevlig kväll folks! :)

pink summer
Modellbilder 11 kommentarer

En av de få soliga och varma dagarna i mitten på juli plåtade jag Leonie Alber i två olika outfits. BTS finns både här och där. Den ena oufiten var något rockigare som ni kan se här. Den andra var mer vit, rosa & guldig. Make up & hår stod duktiga Karin för.

Här är en första bild på oufit No.2. Det kommer dyka upp fler bilder från denna photoshooten här så snart jag hinner.
Ha det bra! :)

Alfie & Co
Blandat 8 kommentarer

Hundar & barn är ingen lek… att plåta.
Det var ganska lurigt denna gången också. Det är flera faktorer som måste stämma om man ska få föräldrar, hundar & barn att titta in i kameran och le samtidigt. Bakom mig stod Hanna & dansade en ”avledningsdans”, vilket underlättade mitt jobb väsentligt. Sekunden efter att bilden togs gjorde Alfie avancerade piruetter över matte & husse och lillgrabben var framme & klämde på blixtarna.

Trots allt tycker jag nog att jag lyckades med projektet att få hela gänget att koncentrera sig på fotografen i vart fall för en hundradels sekund.  :)

Har någon av er varit med om något kul eller kanske oväntat när ni plåtat barn eller djur som ni vill dela med er av?

Matilda!
Modellbilder 2 kommentarer

 I slutet på juli plåtade jag Matilda Andersson nere i Skåne. Någon kanske minns behind the scenes bilderna som jag visade tidigare? Makeup stod Linda Jönsson för. Här kommer en första bild från plåtningen. Det kommer fler bilder från photoshooten med Matilda här så småningom.
Ha en bra dag! :)